DIBS Betalingsproces

Hvad sker der når kunderne handler på nettet, og hvordan får butikken sine penge? 

Se intro-video

You are here

1. Forbruger

Forbrugeren er kunden, der gerne vil købe noget i webshoppen. Den her kunde hedder Mark og kunne godt tænke sig en rød trøje.

En tirsdag aften går han på nettet og kigger på en masse røde trøjer i forskellige webshops. En af dem er særlig pæn. Den vil han gerne købe online med det samme.

 

2. Webshop

Webshoppen er kunde hos DIBS

For at kunne modtage Marks og andres betaling har webshoppen taget et valg om, hvilke betalingsformer den vil tilbyde. Det kan f.eks. være Dankort, MobilePay og Mastercard. Webshoppen har derfor lavet en aftale med en eller flere indløsere, der tilbyder de ønskede betalingsformer. Mark ligger trøjen i sin digitale indkøbskurv, indtaster adressen som trøjen skal sendes til og går videre til betaling.

3.DIBS

DIBS er Payment Service Provider og leverer den tekniske platform og håndterer kreditinformation. Man kan sige, at DIBS er en slags kortterminal på nettet.

Da Mark trykker "betal", dukker der et betalingsvindue op. Betalingsvinduet er lavet af DIBS. DIBS og webshoppen samarbejder. Mark taster sine betalingsinformationer ind i betalingsvinduet og hans informationer bliver på en brøkdel af et sekund sendt via DIBS til indløser. Mark føler sig tryg, da DIBS passer godt på hans betalingsoplysninger og overholder alle branchens sikkerhedskrav.

4. Indløser

Tager imod betalingsinformationer fra DIBS, trækker pengene fra forbrugerens kort og udbetaler dem til webshoppen.

For at kunne modtage Marks betaling har webshoppen taget et valg om, hvilke betalingsformer den vil tilbyde. Det kan f.eks. være Dankort, MobilePay og Mastercard. Webshoppen har derfor lavet en aftale med en eller flere indløsere, der tilbyder de ønskede betalingsformer.
Typisk vil webshop ejeren derfor blive nødt til at indgå en betalingsløsningsaftale med en betalingsløsningsleverandør, og en indløsningsaftale med en indløser som for eksempel Nets. Med DIBS' nye løsning Easy, har vi dog samlet både betalingsløsning og indløsning i én og samme aftale. 

5. Tjek og Validering

Mark vælger at betale med sit Mastercard. Indløseren tjekker om Marks kort er aktivt, og om der er dækning for beløbet.

6. Pengene trækkes

Hvis alt er i orden med kortet, bliver pengene trukket i Marks bank...

7. Udbetaling til webshop

... og pengene bliver herefter - via indløseren - overført til webshoppen. 

8. Levering

Webshoppen sender Marks røde trøje afsted, imens betalingsprocessen mellem Marks bank og indløser foregår. Mark modtager trøjen torsdag. Han er glad for sin røde trøje og sin online handel via DIBS.

Betalingsprocessen i en simpel version. 

DIBS Payment Services A/S
Arne Jacobsens Allé 13, 1.TV
2300 København S
Telefon: 70 20 30 77